Rendelkezésünkre áll az alternatív energia

alternatív energia
alternatív energia

A jelenlegi trendek, amelyekre a modern életünket alapozzuk, nem tarthatóak fent sokáig. A kérdés már csak az, hogy megvárjuk, amíg minden összeomlik vagy még azelőtt teszünk valamit? A fosszilis energiahordozók rohamosan fogynak, ezért nincs vesztegetni való idő. Szerencsére van rá mód, hogy pótoljuk a jövőben felmerülő hiányt, az alternatív energia kitermelési módszerekkel.

Ezek közé sorolhatóak a biomassza, a víz, a napsugarak, a szél és a geotermikus változatok. Gyakran nincs is szükség technikai újításokra, mert direkt módon, például passzívház formájában kiaknázható. Természetesen ez még nem elég mindenre, de már így is elérhető, hogy jelentősen lecsökkentse a jövőbeni kiadásainkat.

Az alternatív energia különböző forrásainak nagy előnye, hogy kifogyhatatlanok és környezetbarát jellegűek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy némi terhelést jelentenek ugyan, mert a kinyerésükhöz szükséges egységeket elő kell állítani, de még így is kevesebb kárt okozunk, mintha a kőszenet és olajt alkalmaznánk. Az alternatív energia megoldások potenciáljának a kiaknázása csakis rajtunk múlik. Törekedjünk erre!