Igazi férfias ital a japán whisky

A japán whisky viszonylag fiatal italfajta, ami a múlt században született és a skót névadó italt vették alapul. Ugyanakkor saját karakterrel rendelkezik és kevésbé hangsúlyosan füstös, intenzív virágos ízvilágával különbözik a skót társától, aminek előállításához kizárólag saját párlatokat használnak fel.

A legtöbb ilyen italhoz hasonlóan, a sherry előállításához használt tölgyfahordókban érlelődik a japán whisky is. A Japánból származó whisky kevésbé csípős ízű és szagú, mint a más országokból származó italok.

A víz lágyabb összetétele és a teljesen más éghajlaton termesztett gabona megteszi a hatását, ami egyediséget és felismerhetőséget kölcsönöz az erős alkoholnak. Ez a lágyság azonban nem tántorítja el a szamurájok leszármazottait, akik negatívan viszonyulnak a csípős szagokhoz.

A helybeliek hajlamosak a japán whiskyt vízzel hígítani, néha nagy arányban és a legtöbb esetben előételekhez fogyasztják, ami főként tekercsekből, sushiból és tenger gyümölcseiből áll. Valaki ezt a csodálatos italt gyümölcslével vagy szódával hígítva issza.