Jön az új SEO trend 2019-ben!

SEO trend 2019
SEO trend 2019

Minden területen vannak olyan tényezők, amelyek meghatároznak egy évet. A divatban ez elég népszerű, mert ott kifejezetten egy színre vagy stílusra koncentrálnak. Ami a SEO trend 2019-es változatát illeti, leginkább a hangalapú keresés számít újdonságnak. Nyilván azzal mindenki tisztában van, hogy egy adott termék vagy szolgáltatás iránti érdeklődést az interneten érdemes a legegyszerűbben elvégezni.

Csupán néhány kulcsszó kell ahhoz, hogy máris találatokat dobjon ki a Google. Azonban a SEO trend 2019-ben a hangalapú keresésre fekteti a hangsúlyt, mert az sokkal gyorsabb. Tény, hogy nem spórol meg vele rengeteg időt, de még mindig kényelmesebb bemondani az adott produktum nevét, mint begépelni azt.

Úgy gondolják, hogy ez a módszer hamarosan át fogja venni az írás általi keresést, ezért a keresőoptimalizálás során is nagyobb hangsúlyt kell fektetni erre. A SEO trend 2019 leginkább a fiatalokra vonatkozik, mert értelemszerűen ők sokkal fogékonyabban a technológia fejlődésére és hamarabb átveszik a modern szokásokat is. Egy másik trend a mobil alapú keresés, amely valójában elterjedt.

Mivel mindenkinek ott van a zsebében az okostelefon, egy könnyed mozdulattal rákereshet az óhajtott termékre vagy szolgáltatásra. A SEO trend 2019 egyik lényeges eleme a telefonon való megjelenés. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy az érdeklődő miként jut hozzá a tartalomhoz, mennyire gyors a weblap és könnyedén kezelhető-e. Amennyiben mindössze néhány kattintást tart a produktum megrendelése, akkor nyilván előszeretettel látogat a honlapra.