Mindenki megismerheti a Kumho téligumit

Kumho téligumi

Hazánkban még mindig minden tizedik sofőr nyári abronccsal közlekedik, még akkor is, amikor tél van és tombol a hóvihar, az utak fagyosak. Pedig a tulajdonos biztosan jobban járna, ha a nyári helyett a Kumho téligumi mellett döntene. A legnagyobb hibát itt az jelenti, hogy a kocsitulajdonosok azt hiszik, a kiváló minőségű nyáriak ugyanolyan biztonságot nyújtanak gépjárművük számára, mint a téli gumik.

Nyilvánvalóan a szakemberek is egyetértenek abban, hogy nagyon veszélyes a nyári gumi novemberben vagy decemberben. Ez nem képes megadni ugyanazt a tapadást és teljesítményt, mint például a Kumho téligumi. Vitathatatlan, hogy a biztonságot és a gazdaságosságot tekintve sem tanácsos egész évben alkalmazni a nyárit.

Például számos teszt igazolta, hogy a Kumho téligumi nélkül a kocsi a havas, nedves úton, a nagy hidegben hat méterrel később állt meg a fékezés alatt. Ez nagyon rossz érték, ami bármikor balesethez vezethet. Ezért is figyelhető meg, hogy sokan már október végén a Kumho téligumi felszerelését választják.