Segítségünkre van a páratartalom mérő

Páratartalom mérő

Hajlamosak vagyunk arra, hogy igen fontos kérdéseket elhanyagoljunk, és ne foglalkozzunk a részletekkel, aminek aztán később meglesz a maga következménye! Ha például nem teremtjük meg otthonunkban az ideális körülményeket, akkor igen kellemetlenül érezhetjük magunkat, és egyszerűen nem tudjuk elképzelni, hogy miért van ez. A modern rendszerű páratartalom mérő hatékony társunk lesz a problémák felderítésében. Csak általánosságban beszélhetünk, hiszen minden embernek más az igénye, de az 50%-os páratartalom 20-22 fok mellett az egyik leginkább kellemes érzetet kiváltó.

De ezt csakis akkor tudjuk így beállítani, ha van páratartalom mérő is otthon. Ennek hiányában érdemes olyan terméket megvásárolni, ami egyszerre minden adatot kimutat. Az interneten könnyedén rábukkanhatunk a mindössze néhány milliméter vastag, digitális kijelzővel rendelkező páratartalom mérő egységekre, amelyek megfelelnek az elvárásainknak. Csupán egy alapbeállítás az egész, és már működésbe is lép a készülék.

Folyamatosan mutatja a helyiség aktuális hőmérsékletét, páratartalmát, valamint a pontos időt is. Ezeknek az információknak a tekintetében aztán eldönthetjük, hogy éppen kell-e egy páramentesítő vagy sem? Ha ugyanis magas a levegő nedvességtartalma, az vízkicsapódást eredményezhet. Ez kedvez a baktériumok és gombák elszaporodásának, ami egészségügyi kockázatokhoz vezet. A problémát a rossz szigetelés vagy éppen a túl jó, lakásban fellelhető források (szobanövények, akvárium) okozhatják. A páramentesítő hatékonyan végzi a feladatát.

Összegyűjti a felesleges nedvességet, és azt a puffer tartályába elraktározza. Amint telítődik a tároló, megáll a folyamat, amíg kiürítésre nem kerül az. Minél nagyobb a helyiség, amit ki kell szolgáljon, annál nagyobb kapacitásra van szükség. Ha azonban elméretezzük a páramentesítő képességét, tehát egy kisebbet veszünk meg, akkor naponta többször is üríteni kell azt. Erre nem árt odafigyelni! A mérőműszer és a páramentesítő együttes munkája gyorsan éreztetni fogja az eredményt. Megszűnnek a penészfoltok, és kellemesebben érezzük magunkat otthon.