Turbó vásárlás saját szakállra

BMW turbo

A BMW egy közkedvelt autómárka, amelynek modelljeit a tulajdonosaik úgy csinosítgatnak és javítgatnak, mintha csak a saját meghosszabbításuk lenne. Egy olyan embernek, aki az életet is nagy kanállal falja, egyértelmű, hogy a BMW turbo plusz löketet adjon az utakon is neki. Vagy már turbóval felszerelve vásárolja meg a kocsit vagy később építteti bele, lényegében mindegy, csak jól működjön.

Egy új autóba azért érdemes teljesen új, gyári turbót beszereltetni. Ezek mellé mindig javasolni szokták a tömítő szettet, amely megakadályozza, hogy bárhol is elfolyjon az üzemanyag. A tömítő paszta használata a BMW turbo esetében nem javasolt, mivel a hatalmas erőknek köszönhetően nem tud szivárgásmentesen és biztonságosan zárni hosszútávon.

Az új turbókhoz általában jár ilyen tömítés, de mindenképpen kell érdeklődni a megléte felől. A régieket sem javasolják használni, hiszen ezek már kiszolgálták magukat és nem biztos, hogy eléggé szigetelnek. A BMW turbo azért van, hogy az autótulajdonos valóban élvezhesse az általa leadott plusz lóerőket és nem azért, hogy aggódjon, mikor kezd csöpögni az alkatrész mellett az üzemanyag.

A turbó vásárlás kényes feladat, így általában a szerelőkre szokták bízni azok, akik nem akarnak beleszaladni a rossz választás hibájába. Ők szokták tájékoztatni a tulajdonost a lehetőségekről és az árakról. Tudnia kell, hogy ha így szerzi be a turbóját, akkor lehet, hogy többet fog fizetni érte, mint amennyit az valóban ér. Ezért, ha teheti, tájékozódjon előre arról, hogy az Ön autójába milyen turbók illeszkednek és azoknak kik a gyártói.

Általában van egy univerzális kódja minden turbónak, ami alapján keresgélhet a kínálatban. Előbb azonban szűrje le a termékeket az autó típusa és évjárata szerint, majd pedig a lökettérfogat és a teljesítmény szerint is! Így olyan termékeket kaphat, amelyeknek van értelme az árait figyelni még a konkrét turbó vásárlás előtt. Ha Ön veszi is meg a saját autójába való turbót, attól még kérje meg az egyik autószerelő műhely munkatársait, hogy helyezzék azt be szakszerűen a motortérbe!