Életet menthet a gyerekülés

Az autókat különféle módokon tesztelik. Az egyik a beszerelhető gyerekülés próbája. Itt ugyanúgy végeznek töréstesztet, mint amikor a személygépkocsit különféle szempontok alapján vizsgálják. Nincs, amit ne próbálnának ki a fejlesztés során.

A karosszériát, az üveget, a légzsákokat, a biztonsági öveket, gumikat. A gyerekülés is fontos szempontja a tesztelésnek, hiszen amikor baleset történik, mindennek maximálisan jól kell működnie.

Ezért folyamatos a fejlesztés, hiszen tudjuk, hogy a mai autók egyre gyorsabbak és erősebb motorral készülnek. Az igaz, hogy az utak is egyre jobbak, de ennek ellenére a balesetek száma nem csökken jelentősen. Hiába vigyáz a gyerekeket szállító autó sofőrje, mert úgy is történhet vétlen baleset.

Ezért kiemelten fontos, hogy a gyerekülés teljes védelmet adjon és megfelelő módon legyen elhelyezve. Az sem mindegy, hogy milyen autók ütköznek, mekkora sebességgel. Van amikor nem menthető a helyzet, de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az utasok épségben megússzák.