Nedvességnek ellenálló kültéri szövet

Azok az anyagok, amelyek a külső térben is használatban vannak, ellen kell álljanak a nedvességnek. Amennyiben a kültéri szövet nem áll ellen a víznek teljes mértékben, mégis ha már legalább lepergeti felületéről a vizet, az már elegendő ahhoz, hogy biztonsággal legyen használható az erkélyen illetve a kertben.

Vonatkozik ez elsősorban a párnákra, de az ülőkék egyéb textilborítása esetében is fontos ez a tulajdonság. Ezek mellett, olyan árnyékoló kültéri szövet is kapható a boltunkban, amelyik nemcsak lepergeti az esővizet, hanem teljes mértékben ellen is áll neki.

A nyári meleg időszakban akkor is jólesik a szabadban lenni, ha éppen esik az eső. Ekkor van különösen nagy jelentősége a vízhatlan kültéri szövetnek, hiszen akkor nem gond az esőben lenni, ha valami megvéd bennünket.

Ehhez pedig elengedhetetlenül fontos, hogy teljesen vízhatlan legyen az anyag. Ezek a kültéri szövetek általában csíkosak, de esetünkben más mintákban is elérhetőek. Minden ami kinn van, jobb ha ilyen anyagból készül, mivel ez biztosítja a szárazon maradást.