A szervezet védelmezője, a gránátalma

Gránátalma

A gránátalma jól ismert gyümölcs, amelyet felhasználnak az élelmiszer- és szépségiparban, ugyanakkor néhány országban természetes színezőanyagként is. Több kísérletben bizonyítást nyertek a gránátalma antioxidáns hatásai és fogyasztása orvosok által is javasolt. A gyümölcs felhasználható saláták alapanyagaként, hiszen jellegzetes íze remekül illik sültekhez.

A gránátalmalé a gyümölcs magvaiból kinyert ital, amely ugyanazokat a hatóanyagokat, vitaminokat tartalmazza, mint a friss gyümölcs. Amellett, hogy erős antioxidáns, meggátolja a vérfalak elzáródását, és biztosítja a vér megfelelő áramlását. A vérszegénységgel küzdők számára is ajánlott a gránátalmalé fogyasztása, hiszen növeli a vörösvértestek számát.

C-vitamin tartalma is említésre méltó, aminek köszönhetően természetes immunerősítő, és segít a betegségek megelőzésében. Pozitív hatásait külső felhasználás során is lehet élvezni, nem véletlenül alapanyaga számos szépségápolási cikknek. Sikeresen felveszi a harcot a ráncok kialakulásával, frissebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt.