A szaunázás nem mindenkinek ajánlott

Szaunázás

Embere válogatja, hogy kinek mi az előnyös, és mi a káros. Van, akinek például a szaunázás jelenti a megoldást minden problémájára, viszont van, akinek pont az tenné tönkre az egészségét. A szauna köztudottan jótékony hatással van a légutakra, a bőrre és a vérkeringésre egyaránt. Már évszázadok óta használják és ezeket a jótékony hatásait senki sem vonja kétségbe.

Viszont mi van abban az esetben, ha valakinek nem olyan az egészségi állapota, mint az átlagembernek? Itt elsősorban azokra a genetikai tényezőkre kell gondolni, amelyek nem betegség tünetei, viszont előfordulásuk azt idézheti elő. Ilyen például a magas vérnyomás, vagy a szívritmuszavar. Ezek sok embernél önhibájukon kívül jelentkeznek, vagyis nem mondhatjuk azt, hogy az ok a felelőtlen életmód.

Érdemes időben felismerni, és még ha nem is rohan az ember rögtön, már fiatal korában az orvoshoz, el kell kerülnie az olyan dolgokat, mint a szaunázás. Ez nemcsak, hogy nem használna neki, hanem egyenesen ártana is. Idősebb korban pedig már súlyosabb veszélyek is fenyegethetik.