Kenős és fújós fémfesték

A különböző fémek megóvása, főleg ha ezek kültéren helyezkednek el, nem is olyan egyszerű feladat. A legnagyobb ellensége ezen anyagoknak nem más, mint a rozsda és az idővel egyre komolyabbá váló korrózió. A fémfesték matt és fényes változatban is elérhető a festekarena.hu weboldalon.

Azt ne felejtsük el, hogy manapság már gyártanak aeroszolos verziókat is, amiket egyszerűen csak rá kell fújnunk az adott felületre. Ennél a változatnál a megfolyásra kell odafigyelni. Ha többet fújunk a fémre, mint amit elbír, akkor könnyedén kialakulhat néhány megfolyás csepp. Az ecsettel vagy speciális hengerrel felkenhető fémfesték talán szebb és egyenletesebb felületet garantál.

Természetesen a fémfesték használata során szükség lesz védőfóliára, kesztyűre és zsírtalanítóra is. Egy vas vagy bármilyen más fémből készült rúdnak a felületét le kell csiszolni. Portalanítani és zsírtalanítani is szükséges. Különben a fémfesték nem tud megtapadni és a végkifejlet egy lepattogzó, egyenletlen felület lesz, aminek az élettartama sem lesz hosszú.