Ha hajbeültetésen vett részt, erről mindenképp tudnia kell

Ahhoz, hogy a legtökéletesebb végeredményt érhessük el a hajbeültetéssel, a beavatkozás után oda kell figyelni néhány apróságra. Ha ezeket maradéktalanul betartjuk, és követjük a hajspecialista utasításait, akkor garantált a kifogástalan eredmény.

Az első és legfontosabb a hajbeültetés után, hogy a fejbőrrel – a donorterületen és a célterületen egyaránt – óvatosan bánjunk. Ekkor még a beültetett graftok kieshetnek, tehát nem szabad, hogy ledörzsöljük a fejbőrt. Sajnos az alvásunkra is oda kell figyelni, meg kell próbálnunk nem a beültetett területen feküdni, és kicsit tudatosabban aludni a megszokottnál.

Fel kell hagyni további egy hétig a dohányzással és az alkoholfogyasztással, valamint a koffeines italokkal és a túl fűszeres, csípős ételekkel. A mozgással is legyünk óvatosak, a hirtelen mozdulatokat és a megterhelő sportot, erős fizikai aktivitást kerülni kell minimum két hétig, mivel nem szabad, hogy túlzottal leizzadjon a fejbőr.

A szoláriumról, a szaunáról és az úszásról is sajnos le kell mondani körülbelül 3-4 hétig. Igyekezzen továbbá óvni a fejbőrét a napsütéstől is. Amennyiben erős az UV sugárzás, úgy ne tartózkodjon a szabadban 20 percnél tovább.

Sokszor előfordul, hogy a hajbeültetés után a fejbőr érzékeny, kicsit fájhat vagy viszkethet, de semmiképp sem szabad megvakarni, mert ezzel sajnos a beültetett graftok kieshetnek a fejbőrből.
Ha a HIMG klinikán vesz részt hajbeültetésen, akkor a beavatkozás után egy csomagot is kap tőlünk, mely tartalmaz egy sóoldatot, egy krémet, egy sampont és egy párnahuzatot is, melyet akkor is használhat, ha nem az otthonában, hanem egy hotelban száll meg éjszakára.

Minőségi hajbeültetésért válassza a HIMG hajbeültetési klinikát!

Forrás: himgeurope.com