Gázkazán javítás: a tulajdonos vagy a szakember végezze?

Ha a fűtési rendszerrel valami nincs rendben, és elég valószínű, hogy a kazán a felelős, akkor minél hamarabb meg kell találni a gondra a megoldást. Kétség sem fér hozzá, hogy a gázkazán javítás a tél kellős közepén nem várathat magára, hiszen egy napot sem lehet kibírni a kellemes meleg nélkül, hát akkor egy egész hetet.
Vannak, akik saját maguk szeretnék elhárítani a problémát. Persze, ha nincs nagy baj és a kazán kezelési útmutatójában leírtak szerint dolgozik a tulajdonos, lehet, hogy sikerrel jár. De akkor, ha komoly a gond, csakis a szakember által biztosított gázkazán javítás jöhet szóba.

A Fűtés Revital a legtöbb ismert márka termékét javítja, így, ha a Vaillant, FÉG, Junkers, Bosch, Ferolli, Quadriga gázkazánról van szó, akkor nyugodtan felkereshető a cég. De mikor is szükséges a gázkazán javítás? Nos, ha például tudni lehet, hogy a gázellátással is minden rendben van, illetve elegendő áramot kap a berendezés, de az mégsem teljesít megfelelő módon, akkor mást kell megvizsgálni.
Aki nem biztos benne, hogy az ellenőrzést, a beállításokat és az esetleges javítást maga is képes elvégezni, nagyon jól teszi, ha egy hozzáértő személyre bízza a dolgot. A gázkazán javítás csakis akkor végződik jó végeredménnyel, főleg akkor, ha a szerkezet valamelyik alapvető egységével van a gond, ha ahhoz szakértői kezek nyúlnak.

Milyen gyakran szükséges a Vaillant hőcserélő tisztítás elvégzése?

Az biztos, hogy az éves karbantartás során ez egy gázkazán esetében elengedhetetlen. Jogosan azonban a kérdés, hogy minden karbantartásnál kötelezőnek bizonyul a Vaillant hőcserélő tisztítás? Nos, a teljes folyamatnak a gyakoriságát a készülék gyártója adja meg, ami le van írva a használati utasításban.
Mondjuk egy Neva kazánt érdemes évente legalább egyszer vízkőmentesíteni. A Vaillant hőcserélő tisztítás gyakorisága ugye függ attól is, hogy az alkáliföldfémsók koncentrációja milyen az adott vízben. Ha egy magas értékről van szó, tehát a víz kemény, valószínűleg többször kell elvégezni ezt, mint éves szinten egyszer.  A lerakódások kialakulásának sebessége a hőszabályozástól és a kazán intenzitásától is függ.