Szuperélelmiszerek között a méhpempő

Egyre több termék kerül fel a szuperélelmiszerek listájára, így nem meglepő, hogy ma már a méhészeti termékek is képviseltetik magukat. A méhpempő ugyanis szerepel ezen a rangos listán. Kizárólag a méhkirálynő fogyaszthatja ezt az értékes, gyöngyház színű, savanykás zselét, ő azonban egész életében ezzel táplálkozik.

Az emberi szervezetre is pozitív hatást gyakorol. Jót tesz a szívnek, keringésnek, kedvezően hat az ízületi és mozgásszervi problémákra. Méltán nevezik csodaszernek. Több mint 150 biológiai összetevőt tartalmaz. A méhpempő sejtszinten regenerálja a testet. Támogatja az idegrendszert, a termékenységet.

Növeli a koncentrációs képességet, elősegíti a jó minőségű alvás létrejöttét. Javít a közérzeten, alkalmazható kimerültség, depresszió esetén is. Sokan külsőleg is alkalmazzák, a bőrre kenve energetizáló, fiatalító hatásáról számoltak be. A méhpempőt kúraszerűen érdemes szedni. A kúrát 1-3 hónapon keresztül célszerű folytatni, étkezés előtt 15 perccel kell fogyasztani, napi 1-2 grammot.