A fűtés rendszer átmosása otthoni módszerrel

Fűtés rendszer átmosása

Gyakran olyan munkálatokat kell végezni az otthon melegének fenntartásához, amire nem is gondolt még ezelőtt. Ám, ha úgy érzi, hogy a kazán szinte non-stop dolgozik, a gázszámla nő, megfelelő fűtés pedig nincs, akkor a fűtés rendszer átmosása kihagyhatatlan feladattá válik. Ennek a dolognak egy átlagember úgy fog neki, hogy a fűtőtesteket leszereli a nyári hónapok valamelyikében az egyik jó barátja segítségével, majd szerencsésebb esetben magas nyomású slaggal átmossák.

Ez teljesen kivitelezhető műveletnek látszik, viszont a radiátorok emelgetése nem egy kellemes munka, ráadásul a régi öntvény fűtőtestek nagyon nehezek. Ezt kivinni az udvarra vagy a fürdőkádba tenni, aztán elvégezni rajtuk a mosást, hihetetlenül megterhelő. Egy rossz fogás, emelés vagy botlás és máris kész a baj. Miért? Azért, hogy tiszta vízzel kimossák belőlük a nagyobb szennyeződéseket. Azokkal mi lesz, amelyek rétegesen lerakódtak a radiátor belsejében és még nem váltak le? A tiszta vízzel történő fűtés rendszer átmosás nem a leghatékonyabb eljárás, viszont sokkal inkább megterhelő, mintha megfelelő eszközeink lennének hozzá.

Mindezek mellett, a fűtés rendszer átmosása magába foglalja a csőrendszer megtisztítását is. Ezt sima vízzel aligha lehet megoldani, sőt, már a fűtővíz ki- és bevezetése a rendszerből is akadályokba ütközhet. Szóval, a tisztítás nem olyan egyszerű művelet, mint amilyennek hangzik. Pontosan ezért, amikor azt veszi észre, hogy nagymosásra van szükségük a csöveknek és a radiátoroknak, akkor fogadjon fel profi szakembereket!

Olyanokat, akik nem először végzik el a feladatot, megvan a megfelelő eszközük a szereléshez és a speciális folyadék a mosáshoz. Válasszon olyan csapatot, akik rendelkeznek a tisztító folyadék áramoltatásához szükséges pumpával, mivel ezzel gyorsabban és hatékonyabban fognak majd dolgozni. Meglátja, a fűtés rendszer átmosása egy, maximum két nap alatt megtörténik, hátfájások nélkül. A kazán pedig nem kell többet szenvedjen amiatt, hogy úgy fűtsön, mint újkorában.