A titán piercing rendkívül biztonságos

A különböző testékszerekért napjainkban egyre többen rajonganak. A titán piercing viselése számos előnnyel jár, mind egészségügyi, mind pedig esztétikai szempontból. Ami az alapanyagot illeti, meg kell említeni, hogy biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy a bőrrel érintkezve nem vált ki allergiás reakciót.

Rendkívül erős és strapabíró, ezáltal nem hajlik vagy torzul el könnyen és hosszú ideig hordható anélkül, hogy károsodna vagy elveszítené a fényét. Kiváló korrózióállósággal rendelkezik, így nem rozsdásodik vagy oxidálódik, még akkor sem, ha állandóan nedves környezetben van.

A titán piercing súlya könnyű, ennek köszönhetően nem húzza le a bőrt és nem okoz kényelmetlenséget, még hosszú viselés után sem. A sima felületén kevesebb eséllyel tapadnak meg a baktériumok és az egyéb szennyeződések, ami csökkenti a fertőzés kockázatát.

Bár a titán piercing ára kezdetben magasabbnak tűnhet, a hosszú élettartam, az alacsony karbantartási igénye, illetve a problémamentes használata mind hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszútávon költséghatékony befektetésnek bizonyuljon.