A mikrocirkuláció javítása a meddőség ellen

Nagyon hosszú ideig a teherbeesés sikertelenségét a nők számlájára írták. A meddőség okozója azonban gyakran a pár férfi tagjánál keresendő. A meddőséggel küzdő párok férfi tagjainál például jelentős százalékban áll fenn a here visszértágulata (varikokele). Ez a tünet rontja a herékhez friss vért szállító kicsiny erek keringését, a mikrocirkuláció károsodása pedig hozzájárulhat a férfi nemzőképesség csökkenéséhez.

A mikrocirkulációs zavarokhoz ugyanakkor egyéb kórképek is társulhatnak, mint amilyen például a cukoranyagcsere zavara, ami szintén felelős lehet a meddőség kialakulásáért. Legyen a felelős ezért az életmód vagy bizonyos betegségek jelenléte, a mikrocirkuláció javítása mindenképpen kedvező lehet a fogamzó- és nemzőképesség szempontjából is. Ehhez pedig még gyógyszert sem kell szedni.

A meddőség kiegészítő kezeléséhez ugyanis mindössze egy olyan orvostechnikai eszközre van szükség, amelyik a pulzáló mágneses mezőt használja a mikrokeringés javítása érdekében. Ez a jel serkenti a legkisebb erek lüktető mozgását, a vazomóciót, amely hatására a sejtek több oxigénhez jutnak. A meddőség kiegészítő kezelésében is alkalmazható terápia bérelhető készülékekkel már otthonában is elérhető.