Gyermek szemvizsgálat Budapesten – Útmutató szülőknek

Felnőttként valaki teljesen más módon áll az adott problémák megoldásának, mint fiatalon. A kicsik általában csak akkor jelzik, hogy valami nincs rendben, amikor az már fáj és nagyon zavarja őket. A látással kapcsolatos problémák észrevétele ennél fogva a szülőre háruló feladat. Mivel a gyerkőcök szeme még bőven fejlődőben van, ezért az esetlegesen kialakuló problémák többnyire jól kezelhetőek. Sok esetben, csak a lurkók viselkedéséből van mód következtetni arra, hogy valami nincs rendben.

A túlzott aktivitás, de a visszahúzódás szintén jele lehet annak, miszerint nem tudja a kicsi jól érzékelni a körülötte lévő világot. Ha a tárgyakat nagyon közel emeli magához, akkor az egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben. Ezen kívül, a gyakori fejfájás, könnyezés, az állandó szemdörzsölés és vörösödés többnyire egyértelmű jelek, amikre megéri felfigyelni. Amikor jól láthatóan kancsalnak tűnik a csöppség vagy rendszeresen hunyorít és csak az egyik szemét használja, akkor nem kérdés, hogy muszáj tenni valamit.

A fiatalok igyekeznek alkalmazkodni a megváltozott állapotokhoz, ezért is kell őket ilyen helyzetekben mihamarabb rávenni egy vizsgálatra. Szülőknek mindenképp érdemes átolvasni a Budai Szemészeti Központ gyermek szemvizsgálatokról szóló útmutatóját. (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14.) Tekintse, meg, hogy milyen körülmények között zajlik a pontos felmérés! A kor döntő tényező, hiszen nem mindegy, hogy lehet már szóban kommunikálni az adott panaszról a kicsivel, esetleg egyéb eljárásokat kell alkalmazni a problémák kiszűrésére. Többnyire szubjektív és objektív módszerek között van mód válogatni.

A fekvő helyzetben végzett vizsgálatok során döntő, hogy legyen nyugodt a páciens, valamint tudja elviselni a pupillatágítással járó alkalmi kellemetlenségeket. Minden részletre fény derül a budaiszemeszet.hu weboldalon. Egyszerűn elvégezhető az időpontot foglalás, majd kezdetét veheti a felkészülés. A kellemes közeg nyugtatóan fog hatni a csöppségekre és így az együttműködésre is nagy esély mutatkozik.