Búvárszivattyú vásárlási útmutató egy népszerű barkács webáruháztól

2022 egyértelműen olyan vízválasztó év számos szempontból, amire eddig még nem volt példa. Az egész időszakot olyan csapadékhiány jellemezte, ami rendkívül komoly problémákat vetít előre. Tavak tűntek el, folyók rekord alacsony vízállást mutattak. Csak remélni lehet, hogy a helyzet javul valamilyen mértékben. A mezőgazdaság, de a kisebb kertészetek is nagy bajban vannak. A növényzet követeli a nedvességet, amit ha nem kap meg, akkor a termés elmarad. Az öntözés lehetősége is sok kétséget vet fel, de egyszerűen muszáj a tartalékokhoz nyúlni, különben nem lesz mit enni.

Ha sikerült némi esővizet gyűjteni, amikor még volt vagy van a közelben ásott kút, netán mélyebb patak, forrás, akkor a búvárszivattyú segítséget nyújt a kellő mennyiségű folyadék kitermeléséhez. Ez a kivételes szerkezet, típustól függően, több méter mélyről tudja felhozni a vizet. Természetesen mindig meg kell nézni, hogy pontosan milyen célra lesz használva. Érdemes átolvasni a profibarkacs.hu weboldalon található tájékoztatót a búvárszivattyú vásárlás előtt.

A típusnak az egyedi jellemzője, hogy teljes egészében a víz alá meríthető. Némelyik el van látva külön úszókapcsolóval, ami megakadályozza az esetleges szárazonfutást, ezzel óvva a szerkezetet. A teljesítmény minden esetben döntő fontosságú, hiszen ez határozza meg a szállítási mennyiséget vagy a mélységet. Vannak olyan búvárszivattyúk, amelyek fúrt kutakhoz lettek tervezve. Nem mindegy, hogy csak a tiszta vizet képes továbbítani az eszköz vagy elboldogul a különböző méretű szennyeződésekkel is. Ezt is megéri szem előtt tartani a vásárlás során.

A locsolás formája sem mellékes. A slaggal való öntözés rendkívül pazarló, de mégis elterjedt. Ehhez elég a kisebb nyomás, miközben a leszúrt szórófejes vízkijuttatás már nagyobb hozamot, nyomást követel meg. A csepegtetés gyakran gravitációs úton is elvégezhető, de a tároló tartályt ilyenkor is muszáj feltölteni, amihez a búvárszivattyú képességeire lesz szükség. Ha pedig megjönne az égi áldás és véletlenül valahol több víz lenne a kelleténél, akkor a kármentesítésben ugyanúgy hasznos eszközzé válik.