A LED lámpa típusok felhasználása otthonainkban

LED lámpa típusok
LED lámpa típusok

A LED technológia hamar nagy népszerűségre tett szert, köszönhető ez az energiatakarékosságának, valamint a változatosságnak. Bár ez utóbbi néha bonyodalmat is okozhat, mert a LED lámpa típusok között elég nehéz eligazodni a laikusoknak. Nem könnyű eldönteni, hogy mikor melyik típus az alkalmasabb. Ez persze attól is függ, hogy milyen helyiségben használjuk és milyenek az adott terem paraméterei.

Az ismertebb LED lámpa típusok közül említésre érdemes a spot, ami kiválóan használható hálószobákban hangulatvilágításként, de akár fő fényforrásként is, ugyanakkor a konyhában is megállja a helyét. Akár beépíthető a konyhapult fölé is, éppen úgy, mint a LED lámpa típusok másik ismert képviselője, a fénycső.

A fénycsövet gyakran alkalmazzák folyosókon és lépcsőházakba is. A reflektorokat kültéri használatra tervezték, így tökéletes megoldást nyújt a díszkert éjszakai kivilágítására. A LED lámpa típusok között olyanok is vannak, amelyekkel a lakásokban ritkán találkozunk, ilyen a panel, amit főleg irodákban alkalmaznak.