A törzses rózsa gyorsan nő, ha mindent megkap

Jól mutat a kertben a törzses rózsa
Jól mutat a kertben a törzses rózsa

Metszés, permetezés és kapálás, na meg egy kevés ásózás. Ezek azok a dolgok, amelyeket a tavasz kezdetével el kell kezdeni a kertben. Nemcsak a vetemény, hanem a virágoskert és a törzses rózsa is igényli, hogy kicsit foglalkozzanak vele. Amikor belépünk egy rendezett udvarra és azt látjuk, hogy minden virág bontogatja szirmait, csodálatos illat kering a levegőben, akkor hajlamosak vagyunk elfeledkezni, hogy mennyi munkába került mindez.

Természetesen ezt csak az tudja, aki végigcsinálta. Legyen az egy törzses rózsa vagy éppen egy kiültetett leander, a lényeg, hogy mindig figyelni kell rájuk. Van egy olyan mondás, hogy a palántákat a gazda szeme táplálj. Ez természetesen annyit tesz, hogy amennyiben rendszeresen figyelemmel kísérjük a fejlődést, akkor tudjuk, hogy mi az, amire szüksége van a növénynek és azt megadjuk a számára.

Pontosan ugyanerről van szó a törzses rózsa és a többi növény esetében is. A rendszeres séták lehetőséget biztosítanak arra, hogy tudjuk mikor kell egy kis metszést vagy éppen permetezést végezni, hogy kedvencünk jól érezhesse magát.