A csúcsra törtek a Huawei mobilok

Mára már bizonyossá vált, hogy a kínai mobilokat nem szabad félvállról venni. Ezek a készülékek hatalmas részét képezik a mobilos piacnak. Néhány évtizeddel ezelőtt a Nokia számított nagyágyúnak, ezt követően berobbant az Apple, majd a Samsung tett csodát az Android révén, viszont manapság a Huawei mobilok képességeitől esnek le sorra az állak.

A cég a mesterséges intelligenciát és a kamerát helyezte előtérbe. A speciális processzor képes felismerni a képek témáját, amitől közel tökéletes képeket készíthetünk.

Sok profi fotós elismerően nyilatkozott a Huawei mobilok kamerájával kapcsolatban. Addig nem is gondolták volna, hogy egy telefonnal ilyen részlet-gazdag felvételeket lehet készíteni, ami már-már megközelíti egy DSLR fényképező teljesítményét.

Mindez köszönhető a speciális lencséknek, az innovatív szenzortechnológiának és nem utolsósorban a szoftveres megoldásoknak. Már csak az a kérdés, hogy a Huawei mobilokat érintő amerikai korlátozások mennyire lesznek hatással az eladásokra. A hírek alapján, a gyártónak sikerült megbízható, alternatív megoldásokat kifejlesztenie.