Van, hogy nem éri meg a szélvédő karceltávolítás

Karcos szélvédő javítása
Karcos szélvédő javítása

Egy kocsinak a karbantartása gyakran nem egyszerű feladat. Elég egy felpattanó kavics és a szélvédőn máris látható nyoma marad. Ez aztán olyan zavaró lehet, hogy akár a kilátást is akadályozhatja. Az eltüntetéshez nem kell feltétlenül a cserére gondoljunk, mert a karcos szélvédő javítása könnyedén megoldható a szakemberek segítségével. Ma már számos olyan speciális technológiát fejlesztettek ki, aminek a használatával nyoma sem marad a karcolásnak.

Mielőtt azonban egy polírozáson esne át a felület, meg kell határozni, hogy az megéri-e a fáradságot és az anyagi ráfordítást. A műhelyben dolgozó szakemberek ezt könnyen meg tudják állapítani. Úgy tartják, hogy amennyiben a köröm mélyen beleakad a sérülésbe, akkor azt már nem éri meg políroztatni, hiszen túl mélyen kellene azt megcsinálni és egy úgynevezett optikai hiba maradna hátra a karcos szélvédő javítása során. Ez eztán nagyon zavaró lenne a kilátásban és balesetveszélyes is ugyanakkor.

Amikor már úgy gondoljuk, hogy a sérülés nem várhat tovább és mindenképpen kell kezdjünk vele valamit, akkor kérjük ki a mesterek véleményét! Általában a szélvédő karceltávolítás a frontoldali üvegen történhet meg egyszerűbben, mert ez a nagyobb kitettség miatt puhább és könnyebben formálható anyagból készül. Vannak olyan esetek, amikor egyáltalán nem megtérülő befektetés a polírozás és ilyenkor a csere az, ami egyedül szóba jöhet. A nagyon drága szélvédőknél, valamint a veterán kialakításoknál éri meg a nagyobb költség ráfordítása.

Szerencsére több olyan hely van, ahol a szélvédő karceltávolítás gyorsan megtörténhet. Amennyiben nem tudjuk, hogy pontosan hová menjünk, akkor az interneten érdemes szétnézni. Itt számos olyan felületet találhatunk, amilyen az autouvegek.hu weboldal is. A hasznos információk mellett, a szélvédő karceltávolítás technológiájáról is megtudhatunk többet. Kattintsunk, majd amint meggyőződtünk a hatékonyságról, keresünk fel a megfelelő szakműhelyt és végeztessük el a beavatkozást. Ezt követően aztán, már fel is avathatjuk a javított szélvédőt egy körúttal.