A turisták borsosnak találják a Sümegi Vár belépődíját

Sümegi vár

A Sümegi vár már messziről megismerhető, hiszen különleges elhelyezkedésének köszönhetően, teljesen kiemelkedik a környezetéből. Az ország egyik legszebb erődjeként számon tartott vár legősibb része, a fellegvár egy kopár hegytetőre épült az 1260-as években. Majd a 14-15. századokban tovább bővítették a magas várfallal, a belső és külső kaputoronnyal, az úgynevezett palota résszel, a pártázatos, lőrésekkel ellátott várfallal és a bástyákkal.

A várat 1957-ben tárták fel és hétéves felújításon ment keresztül. 1989-tól napjainkig egy magánvállalkozás részét képezi, amelyik folyamatos felújításokat eszközöl. A helybéliek, valamint a magyar és külföldi turisták 1500 Forint ellenében tekinthetik meg a rendkívül jó állapotban lévő erődöt, amit azonban sokan túlzásnak éreznek.

Pedig gondoljunk csak bele, hogy több száz éves várról van szó, aminek a létezése is lehetne egy kisebb féle csoda, de ez még áll és nem is akármilyen formában. Nem sok ilyen szituációban lévő történelmi épületet tekinthetünk meg, sem hazánkban, sem külföldön. Ez pedig többek között azoknak a belépőknek köszönhető, amelyeket kifizetnek az ide ellátogatók.

Ezt tudván, nem is olyan sok az a pénz, hiszen nem minden nap jár itt az ember és szép dolog, hogy ennyivel ő is hozzájárulhat a történelem ezen csodás darabjának a fennmaradásához. Különben is mi az az 1500 Forint? Lassan már semmit nem adnak érte a boltokban, akkor meg mire fel ez a felháborodás? Inkább ilyen szép helyek megtekintésére költsük azt a néhány ezrest, mintsem egészségtelen dolgokra vagy gyógyszerre.

Ne foglalkozzon a rosszalló szavakkal és a negatív hozzászólásokkal, hanem látogasson el Ön is a Sümegi várhoz és döntsön a saját véleménye szerint! Ha értékeli az ilyen dolgokat, akkor meg sem fog fordulni a fejében, hogy ez drága vagy olcsó, hanem nagyszerű élménnyel a zsebében fog hazatérni. A szallaskeres.hu weboldalon máris foglalhat egy szállást a Sümegi vár közelében, így akár egy teljes napot is rászánhat a gyönyörű környezet felfedezésére.