Szívhez szóló nyaklánc

A nyaklánc gyönyörű ékszer
A nyaklánc gyönyörű ékszer

Az emberek ragaszkodnak bizonyos tárgyakhoz, amelyeket mindig maguknál tartanak. Ezek leggyakrabban gyűrűk, fülbevalók és nyakláncok. Míg a régi időkben a nyaklánc státusz szimbólum volt, addig ma már inkább érzelmi töltetű.

Közvetlen a szív felett hordják a nyakban, ezért mondhatjuk, hogy a legbecsesebb kincsek közé tartozik, amit ember valaha is viselhet. Van olyan nyaklánc is, amelyiken kis medalion függ, amiben egyik családtagunk pici fényképe tartható. Nincs is annál jobb bizonyíték a szeretetre, mint a szív felett hordani, így mindig velünk vannak.

Az emlékek a legfontosabbak és legbecsesebbek az ember életében, mert azokat nem veheti el senki, míg a tárgyakat igen. Az emlékek megőrzésére kell törekedni mindenkor teljes erővel, amit elzárva tarthatunk a kíváncsi szemek elől, akár egy nyaklánc belsejében is. Ha akaratunkon kívül távol vagyunk a családunktól, mindig erőt ad az a tudat, hogy képük és emlékük velünk van a nyakunkban, a szívünk felett. Rohanó világunkban szükségünk van ilyen nyaklánc kiegészítőre.