Strapabíró 3D fólia a sportkocsikon

3D fólia
3D fólia

Ha szétnézünk a nagyvilágba, rengeteg olyan szórakozást találunk magunknak, amibe teljes mértékben érvényesülve érezzük magunkat. Vannak akik, sportolni szeretnek, vannak, akik az autóversenyzés szerelemesei. Valljuk be, egy dögösen 3D fólia matricákba virító versenykocsi után minden férfi, de valószínűleg a gyengéd nem egyes tagjai is szívesen megfordulnak.

Ezek a versenyautók csak úgy végigszántják a képzeletünket, néhány percig tartjuk a szemkontaktust, de végül eltűnnek a színes 3D fólia matricák is, beolvadva a ködbe, nem marad csak a vágy, hogy majd egyszer beleülhetünk. Az autósportot a férfiak sportjának tekintik, pedig nagyon sok női résztvevője is van ennek az ágazatnak. Igaz a Forma 1 versenyeken még nem volt rá példa, hogy egy nő versenyzett volna. Valószínű, hogy vegyes férfi-női autóversenyt nem látunk soha, de női versenykupa már volt a Hungaroringen is.

A Lotus Cup kimondottan nőknek induló bajnokságon, a lányok egy Lotus Elise, alig egy tonnát nyomó, 138 lóerős csodajárgányt kellett okosan egyengetni, hogy elsőként szakítsa át a célvonalat. Az autóversenyzés egy gyönyörű látványsport, megad mindent a rajongóknak, izgalmas pillanatokat, látványos sportkocsikat. Gondolt-e már arra, hogy miként és főleg miből készülnek azok a színes matricák a versenyautók karosszériáján?

A sportkocsik külalakjáról egy egész sereg ember gondoskodik, kezdve a neves tervezőktől, akik kiagyalják a merészebbnél-merészebb reklámformákat, egészen a kivitelezőkig, akik tulajdonképpen megvalósítják a designer papírlapjain ékeskedő rajzokat. Nem kevés esetben, heteket dolgoznak az alkatrészek 3D fóliába való becsomagolásán, hiszen nem lehet rajta hiba, mert egy egész világ látja.

Ahhoz az alkatrészek olyan kemény mechanikai erőfeszítésnek is ellenálljanak, mint például a Forma 1 sport, ahol nem ritka 350 km/h sebesség, az alkalmazott 3D fólia mindig a legjobb minőségű kell legyen, ezért gyakran több réteggel is bevonják, ugyanazt a felületet. Erre a feladatra a legalkalmasabb 3D fólia az öntött eljárású modell, ami talán a legjobb fizikai, kémiai tulajdonságokkal rendelkezik, az eddig gyártott autófóliák közül.