A moha eltávolítása bizonyos készítménnyel

Moha eltávolítása

Az árnyékos és nedves helyeken, ami lehet egy tető északi oldala vagy éppen egy teraszé, nagyon könnyen megjelenhetnek apró, esetleg nagyobb telepű moha szervezetek. Ezekkel nincs semmi probléma egészen odáig, amíg nem kezdenek túlzott mértékben elszaporodni, amikor is már egyszerűen zavaró a jelenlétük, vagy éppen a tető esetén meggátolják a csapadék akadálytalan lefolyását. Amikor ez bekövetkezik, a moha eltávolítása előtérbe kezd kerülni.

A túlburjánzott telepeket akár kézzel is eltüntethetjük, de ezek gyorsan vissza fognak telepedni, mert a feltételek adottak számukra. Éppen ezért a moha eltávolítása során megérheti bevetni bizonyos készítményeket, amelyek nem csak a hatékony munkában lesznek segítségünkre, hanem bizonyos ideig még az újratelepedést is meggátolhatják.

Az interneten keresztül könnyedén megrendelhető termékek, a megfelelő koncentrációra hígítva, alapos munkát végeznek. A moha eltávolítása csupán annyiból áll, hogy beszórjuk egy permetezővel a felületet, és a növények lassan maguktól elszáradnak. A telepeket aztán a szél és víz könnyedén lemossa.