Mire szolgál a polírozó korong?

A polírozás olyan folyamat, amit többségében az autók karosszériájának felújítására szoktak vonatkoztatni. Ennél azért jóval többről van szó, ugyanis számos egyéb felületet lehet kezelni ilyen eljárással. Voltaképpen egy finomszemcsés csiszolásról van szó, ami sima felszínt hoz létre. Tehát, a polírozó korong a fémeken kívül, típustól függően, beton- és egyéb kőfelületek felújítására is alkalmas lehet.

Legyen szó bármilyen kemény burkolóelemről, ami lehet például gránit vagy márvány, a fokozott használat, taposás során a felület karcolódik, kopik. A polírozó korong teljes mértékben megfelel a sérült rész eltávolítására. Ezen művelet után ismét új színben fog pompázni a burkolat.

A gyémántpor többnyire műgyantakötésben van jelen és bevethetőek száraz vagy vizes körülmények között egyaránt. Fontos tudni, hogy alacsony fordulatszámon ajánlott a polírozó korong használata, mert a nagy sebesség könnyen túlhevülést és a szemcsék kiüvegesedését eredményezi. A termékek, a felszínek mellett, a sarkok és az élek megdolgozására ugyanúgy ideálisak.