A Honeywell füstérzékelő életet menthet

Ha az otthonunkban tüzelőanyaggal működő berendezéseink vannak, a biztonságunk érdekében mindenképp használjunk olyan készüléket, amely veszély esetén figyelmeztet bennünket. Ez füst érzékelésekor riasztó jelzést ad le, ahogy például a Honeywell füstérzékelő, megakadályozva ezzel a tragikus baleseteket.

Megbízható füstjelző készülék használatával időben elhagyható az égő helyiség. Egyes kivitelek hálózattá kapcsolhatók, így, ha az épület távolabbi pontján megszólal a Honeywell füstérzékelő, az összes készülék figyelmeztetést ad le. Lakástűz esetén alig egy perc áll rendelkezésre, hogy elhagyjuk az épületet, mert a belélegzett füst gyorsan eszméletvesztést okoz.

Ez különösen éjszaka lehet veszélyes, de a füstjelző hangos riasztása figyelmezteti a benntartózkodókat, így elkerülhető a tragédia. A Honeywell füstérzékelő telepítéséhez mindenképp be kell tartani a termékhez tartozó előírásokat, hogy a működésük maximálisan megbízható legyen, továbbá nagyon fontos tudni, hogy a füstérzékelő nem alkalmas szén-monoxid érzékelésére.