Mire jó a pivot tábla?

Pivot tábla

Még a legkisebb vállalkozásban is annyi számadat keletkezik, hogy azt a megfelelő eszközök nélkül követni szinte képtelenség. Ilyenkor lehet hasznos a pivot tábla alkalmazása. Mire is jó ez tulajdonképpen? Egyszerűbben megfogalmazva, ez egy kimutatás, ami olyan speciális táblázat, aminek a segítségével gyorsan összesíthetünk, rendezhetünk nagymennyiségű adatot.

A gyakorlott Excel felhasználók könnyűszerrel elkészíthetik a kimutatást, viszont mégis jobb ezt a profikra bízni. Ezen a módon egészen biztosan semmilyen hiba nem lesz a pivot táblában, ebből pedig következik, hogy nemcsak a sablon lesz megfelelő, de a kapott adatok is a valós eredményeket fogják mutatni a vállalkozásáról.

Végső soron pedig ez az, ami igazán számít, hogy mindig pontosan képben legyen a vállalatával kapcsolatosan. Ezért érdemes inkább megbízni egy olyan csapatot, akinek a kisujjában van a pivot tábla elkészítése. Így nem kell aggódnia, hogy esetleg valamit rosszul rakott össze, elég csak kitöltenie a sablon hiányzó rubrikáit.