Milyen veszéllyel jár az inzulinrezisztencia?

Inzulinrezisztencia

Az egészséges étrendre való áttérés nemcsak akkor szükséges, amikor túlsúllyal küszködünk. Vannak olyan fura betegségek, mint például az inzulinrezisztencia, ami szintén megköveteli a helyes táplálkozást.

Az inzulinszint megnövekedését a vércukorszint instabilitása okozza, a felborult rendszer pedig olyan súlyos következményeket is vonhat maga után, mint például a cukorbetegség. Ráadásul a stressz és az egészségtelen életmód is ronthat a helyzeten.

Az inzulinrezisztencia ugyanúgy előfordulhat a nőknél, mint a férfiaknál. Aki arra gyanakszik, hogy nála is ez a probléma állhat fenn, érdemes elvégeztetnie egy orvosi vizsgálatot. A helyes és egészséges étkezésre pedig az egész család átállhat, hogy ezzel is segítsen az inzulinrezisztencia tüneteitől szenvedő családtag táplálkozási szokásain.

Tévhit, hogy ezzel a koplalás időszaka jönne el. Gazdagon étkezhet továbbra is, csak az élelmiszerek megfontoltabb felhasználására kell odafigyelni. Étkezési tanácsokat az oldalunkon is talál, valamint kalóriaszegény ételrecepteket. Kövessen egészséges életmódot már mától!