Búvárszivattyú különféle kivitelben

Búvárszivattyú

Manapság nagyon sokféle dologra használnak szivattyúkat és ennek megfelelően, a különböző folyadékok áramoltatására alkalmas eszköznek számos változata létezik. Attól függően, hogy milyen mélyről, milyen közegben kell felemelnie a folyékony állapotú anyagokat, különféle típusokról lehet beszélni.

Sőt, egy adott kategórián belül, mint például a búvárszivattyú, különbséget tesznek aszerint is, hogy tiszta, szennyezett, esetleg szennyvíz vagy veszélyes kémiai elemeket tartalmazó elegy mozgatását lehet általa megoldani. A búvárszivattyú az a verzió, ami nem a felszínen van és úgy szívja fel adott esetben a vizet, hanem elmerül benne és saját magán keresztül áramoltatva azt, nagyobb erővel löki a felszínre.

Ilyet szoktak használni a mélyebb kutakhoz és szennyvíz szivattyúzására is, mivel ezeken a területeken kiemelt szükség van a nagyobb teljesítményre. Létezik csőbúvárszivattyú is, amit kimondottan a csőkutakhoz fejlesztettek ki. Ennek a működése teljesen megegyezik a hagyományos búvárszivattyú technológiájával, csupán a formáját alakították ki úgy, hogy idomuljon ehhez a speciális helyzethez.