Bánjunk ügyesen a fafestékkel!

A természetes alapanyagok közül nyilvánvalóan a fa az, amit a legsokoldalúbban használnak fel. Ebből rengeteg berendezési és más használati tárgy készül. Természetesen, ahogy minden más anyagot, úgy ezt is időnként érdemes gondozni függetlenül attól, hogy kívül vagy belül található. Amikor végre előkerül a fafesték, minden esetben legyünk alaposak!

Amennyiben ezt elhanyagoljuk, akkor jelentősen lecsökkenhet a termékek élettartama. Az ideális készítmény megválasztása során több feltételt vegyünk számításba! Amennyiben kimondottan tetszik az alapanyag erezete, akkor olyan fafesték árnyalat mellett voksoljunk, ami megtartja vagy esetenként kiemeli azt. A felhordás előtt elengedhetetlen a tisztítás, szükség esetén csiszolás, régi lakréteg eltávolítása, netán speciális tömítőanyag a hibák eltüntetésére.

Az alapozó réteg elkenését sem szabad kifelejteni, mert ennek hiányában maga a fafesték gyorsan felszívódik a szerkezetben és így elveszíti az egyedi fényes jellegét. Ha eddig még nem végeztünk ilyen jellegű munkánkat, akkor megéri segítséget kérni vagy alaposabban utána olvasni a részleteknek, mielőtt a kezünkbe vesszük az ecsetet.