Az infraszauna panel megannyi előnye

A 21. században még mindig felkapott a finn szauna, de kétségtelen, hogy ennél sokkal korszerűbb az infra fajta. Aki mindkettőt próbálta, azt gondolhatja, hogy az infraszauna panel és a finn szauna szén fűtéses megoldása nagyjából ugyanazt a hatást adja. Azonban, alaposabban megvizsgálva a két szerkezetet, hamar kiderül, hogy sok az eltérés a két eszköz között.

A modern berendezés esetében az infraszauna panel infravörös sugarakat bocsát ki. Ennek köszönhetően emelkedik meg a test hőmérséklete szép lassan, egyenletesen, épp úgy, akárcsak a kabin belseje. Az infravörös sugarak behatolnak a bőrbe és amikor ez megtörtént, ott képesek átadni a szervezetnek a hőt.

Mivel az infraszauna panel egy relatíve új dolog, sokan kérdezik, hogy nem káros-e ez? Nos, a válasz természetesen nem, hiszen az infravörös sugárzás egy teljes mértékben természetes jelenség. Azt tudni kell itt, hogy az infraszauna panel esetében nem UV, nem mikrohullámú és nem radioaktív sugárzásról van szó, hanem olyan jótékony, meleg sugarakról, amelyek egyáltalán nem károsak.

Az infraszauna elterjedésekor kezdetben kerámiasugárzókat használtak. Ezek az alkalmazás során rendkívül forróvá váltak, illetve nagyobb fogyasztásuk volt. Ma már nem igazán használatosak. Persze az infrasugárzást nem csupán a szaunáknál veszik igénybe.

A hőpanel otthon is beválik

Kétségtelen, hogy egyre elterjedtebb az elektromos fűtés. Ez megbízható, manapság már nem drága, illetve roppant komfortos. Mindez köszönhető a hőpanel modernizálásának és annak, hogy ezt rengeteg helyen lehet alkalmazni. A hőpanel esetében is infrasugárzásról lehet beszélni, ami szinte olyan, mint a Nap sugárzása.

Amikor ennek a megvételére kerül sor, fontos tudni, hogy mekkorára, illetve hány darabra lesz szükség. A nagyjából 30mm vastagságú hőpanel jó választás lehet egy közepes méretű helyiségbe. Ez a felületre szerelve vagy akár besüllyesztve is telepíthető. Azért is tekinti az egyik legjobb megoldásnak a hőpanel kelléket sok szakember, mert a villamosenergia úgy alakul át infrasugárzássá és közvetve hővé, hogy alig keletkezik veszteség.