Az egyszerhasználatos kesztyű kiváló szolgálatot tehet

Amikor munkavédelmi kellékekről van szó, leginkább csukló- és térdvédőkre, ütésálló sisakokra és különféle maszkokra gondolunk. Bizonyos munkakörökben, mint amilyen az egészségügy, az ipar egyes területei vagy akár a fodrászat, gyakran mutatkozik igény az egyszerhasználatos kesztyű bevetésére is.

Ez a termék többféle kivitelben található meg a kereskedelmi forgalomban, mint ahogyan a shop.zebrekm.hu webáruházban is, ami kimondottan az ilyen jellegű árucikkek értékesítésével foglalkozik. Az egyszerhasználatos kesztyű kategória közös jellemzője, hogy szinte második bőrként illeszkedik a felhasználó kezére, mivel magasszintű fogás- és érintésérzékenységgel rendelkezik. Mindegyik steril és védi a bőrt a különféle szennyeződésektől, káros anyagoktól.

Az alapanyaga leginkább latex, de ez sokaknál allergiás reakciót válthat ki. Nekik ajánlottak a vynil vagy nitrit felhasználásával gyártott modellek. Az egyszerhasználatos kesztyű típusai elérhetőek púderezett vagy púdermentes kivitelben egyaránt.