A Nepáli földrengés magyar áldozatai

Nepáli földrengés
Nepáli földrengés

Amikor természeti vagy egy ember okozta katasztrófa sújtotta területekről, áldozatairól és túlélőiről a tévéből, internetről vagy újságból informálódunk, legtöbbször eszünkbe se jut, hogy mi lenne, ha ez itt történik, ha a mi házunk dőlne romba, mi lennénk tető, élelem, ivóvíz nélkül egy katasztrófa helyszínén és keresnénk kétségbeesetten a hozzátartozóinkat.

A Nepáli földrengés helyszínén is több magyar tartózkodott, akár mi is lehetnénk a helyükben vagy lehetnének ők a mi szeretteink is. A földmozgás idején Nepálban levő negyvennyolc magyarból még huszonnéggyel nem sikerült felvenni a kapcsolatot, a telefonvonalak hiánya miatt.

Az utóbbi órákban is keresték fel a magyar konzulátust olyan hozzátartozók, akik újabb magyar állampolgárok a Nepáli földrengés idején, a helyszínen való tartózkodását jelentették be és akikkel még szintén nem tudtak kapcsolatot létesíteni. Ha átérzik a Nepáli földrengés károsultjainak és szeretteinek helyzetét és szeretnének valamilyen formában segíteni, adományt ajánlhatnak fel az Ökomenikus Segélyszervezet honlapján vagy az 1353-as segélyvonalon.