Kiváló diagnosztikai eszköz a hordozható ultrahang

Sokoldalú hordozható ultrahang
Sokoldalú hordozható ultrahang

Amikor a mentőket kihívják egy sürgős esethez, gyakran semmilyen külső jele nincs annak, hogy a páciensnek mi baja lehet. Ilyenkor műszeres vizsgálat elvégzése szükséges. Az efféle esetekben jól jön a hordozható ultrahang berendezés, hiszen ezzel nagyon sok szervi probléma megállapítható.

Vizsgálható vele a hasüreg, az agy, a vérerek és a szív is. De az ízületi problémák megállapítására is tökéletes. A hordozható ultrahang egy modern és igen hasznos berendezés. Könnyen szállítható, hiszen akkora, mint egy laptop. Sőt, az újabb készülékek még annál is kisebbek.

Nagyon könnyen lehet vele bánni, így nincs szükségspecialistára a kezeléséhez. Kicsi és kompakt méretei ellenére ugyannyit tud, mint egy hagyományos ultrahang berendezés, csak a megfelelő vizsgálófejet kell csatlakoztatni hozzá.

A hordozható ultrahang lehet a jövő diagnosztikai eszköze, ami egyre több funkcióval rendelkezik. Igen boros ára miatt azonban még elég ritkán találkozhatunk vele a mentőautókban. A lehetőség azonban adott, mert már hozzá lehet jutni kiváló használt készülékekhez is, amelyeknek már az ára is barátságosabb.