A kazáncsere lehet egyszerűsített vagy engedélyköteles

A központi fűtési rendszer középpontja a kazán, de meghibásodás következtében vagy hálózatbővítés céljából a cseréjére. A kazáncsere kétféle változatban oldható meg, lehet egyszerűsített vagy engedélyköteles. Mindkét esetben kizárólag megfelelő mérnöki tudással és háttérrel rendelkező szerelő végezheti el a kazáncsere munkálatokat. A Zónagáz vállalat, többek között a kazáncsere teljes kivitelezésével is foglalkozik, az ügyfeleknek nem lesz gondjuk az engedélyek ügyintézésével sem.

A cég regisztrált munkatársai rendelkeznek gázszerelői mestervizsgával, gáz műszaki biztonsági felülvizsgálói jogosultsággal, továbbá a gázszereléshez szükséges felelősségbiztosítással. Elvégzik a kéményseprői szakvélemény beszerzését, valamint az áramlástechnikai és kéményméretezést a megfelelő füstgáz elvezetése érdekében. Ugyancsak beszerzésre kerül a többi engedély is, mint amilyen az érintésvédelmi szakvélemény. A kazáncsere költsége az anyagszükségletből és a munkadíjból áll.

Gépi vegyszeres fűtés rendszer tisztítás magas hatékonysággal

Minden használatban lévő berendezés, hálózat rendszeres karbantartást igényel, az optimális működés és a hosszú élettartam biztosítása érdekében. Ez érvényes a fűtés rendszer tisztítás tematikában is. A cég vállalja a kazán, a vezetékek és a hőleadók belső gépi vegyszeres átmosását, aminek során eltávolításra kerül a fűtési iszap, a vízkő, a vas-oxid és egyéb üledék, a radiátorok leszerelése nélkül. A fűtési rendszer tisztítás célkitűzése a fűtésrendszer rekonstrukciója, az eredeti állapothoz közeli fűtésteljesítmény elérése, valamint az üledék okozta meghibásodások elkerülése.

Rendszeresen ajánlott elvégezni. Erre ideális a fűtési szezon kezdete előtti időszak, de akkor is javasolt, amennyiben túl hangossá vált a kazán, gyenge a hőleadás vagy gyakran kell légteleníteni a fűtőtesteket. A Fernox technológia minden típusú rendszer mosására alkalmas, még a komplikáltabb hőszivattyús típusokra és a többzónás kialakításúakra is. A Rothenberger Ropuls EDM mosókompresszorral való fűtésrendszer tisztítás kisebb hálózatok esetén alkalmazható sikeresen.