Pigmentpor a kreatív alkotásokhoz

A muveszellato.com oldalon a hobbi művészek lakkokba, festékekbe keverhető színezőporokat találnak. A gipszhez, betonhoz, kerámiaporhoz, mozaik fugázásához használható pigmentpor több változatban és színben fellelhető. Az Innodekor foszforeszkáló, világító pigment keverhető viaszba, zselébe, sőt, üvegbe, de alkalmas tűzzománc és égetett kerámia díszítésére is, mivel 800 Celsius fokig hőálló.

A kiválasztott hordozóanyag teljesen átlátszó kell legyen és elég sűrű ahhoz, hogy ne ülepedjenek le túl hamar a szemcsék. Ha nagyobb fényerőt szeretnénk elérni, több rétegben kell felfesteni. A műgyanta effekt pigment színező porok hozzáadásával az áttetsző műgyantából változatos színű és effektű formák alkothatóak.

A pigmentport a keverékben kissé eloszlatva márványos hatást nyerünk, míg teljesen elkeverve, az eredmény egy homogén szín lesz. A tetszés szerinti árnyalatok elérése érdekében, a színek egymással kombinálhatóak. A gyöngyház vagy metál hatású pigmentpor használata élménnyé teszi az alkotást.