A gyerek bicikli vásárlás szabályai

Amikor a szülő úgy dönt, hogy eljött az idő a kismotorról leszállni, gyakran történnek balesetek. Ennek elkerülése végett, létezik néhány szabály, amit érdemes meghozni a gyerek bicikli megvásárlása előtt.

Először is el kell dönteni, hogy milyen típuson szeretnénk viszontlátni a család legkisebb tagjait. Nemcsak a pénztárcánk tartalmát kell figyelembe venni, hanem a hosszú távú céljainkat is.

A legjobb megoldás talán, ha pótkerékkel felszerelt kerékpárt veszel, mert segíti a kicsit egyensúlyozni és a kereket idővel feljebb állíthatjuk, a végén pedig le is szerelhetjük. Ha meg akarjuk kímélni őket a nagy esésektől, akkor ez jó választás lehet. Következő szabály a kommunikációra irányul. Ha megvetted ajándéknak, fontos, hogy szánj időt a magyarázkodásra.

Többször is el kell mondanod a gyermeknek, hogy mi ez, hogyan tud fékezni vele és az autók veszélyét. Emellett pedig érdemes nem egy hipermarketben bevásárolni, ugyanis a gyerek bicikli minden részének meg kell felelnie a biztonsági előírásoknak.