A felügyelőkre vonaktozó ADR oktatás követelményei

ADR oktatás
ADR oktatás

Mivel a veszélyes áruk szállítása komoly, törvény által megszabott cselekedetnek minősül, ezért nemcsak a sofőrökre érvényesek az előírások, hanem az oktatókra is. Az ADR oktatás megbízható tanárokat követel meg, akik a tapasztalatuknak meg a szakavatottságuknak köszönhetően,

pontos és precíz leírást adnak erről az összetett fuvarozási, szállítási teendőről. Az ADR oktatásra vonatkozó 1.3 fejezet tisztán kimondja, hogy csakis profi biztonsági tanácsadó végezheti el, vagy felügyelheti azt.

Fontos a tanfolyamot biztosító oktató és cég számára, hogy a teljes procedúráról készült jegyzőkönyvet az adott vállalatnak öt évig kötelező módon meg kell őriznie. Természetesen ezt a komoly dokumentumot szükség esetén a hatóság kérésére is be kell mutatni.

Érthető, hogy miért is bizonyul az ADR oktatás ennyire komolynak. Talán ezért is dönt csak kevés cég úgy, hogy belefog a tanfolyamok levezetésébe. Élen jár a Transzport Studium nevű cég a folyamatok kivitelezésében, amelyik igazán tapasztaltnak mondható ezen a szakterületen.