Sövény vagy hagyományos kerítés?

Sövény

Amennyiben egy nagyobb területű kerttel rendelkezik, amiben a hatalmas, magas fák és a bozótok olyan érzést keltenek, mintha a saját kis erdőjében lenne, akkor bizonyára nem egy drótkerítéssel szeretné mindezt elválasztani a külvilágtól.

A sövény kialakításához már számos olyan növényt vásárolhat, ami nemcsak a szépséget biztosítja, de a stabilitást és biztonságot is elérheti velük. Ezzel pedig elérheti, hogy belső udvara még zöldebb, élettel teli legyen, ahol szívesen időzik bárki, egy hosszabb nap után.

Ha ezt a térhatároló típust választja, akkor biztosan nagyon sokan meg fogják csodálni és a többségnek jobban fog tetszeni, mint a hagyományos kerítések, amelyek karbantartása ugyanolyan sok időt igényelne.

Ha a biztonságot tartja szem előtt, akkor válasszon olyan növényt a sövény kivitelezéséhez, amelyik tüskés, szúrós, sűrű ágrendszere pedig lehetetlenné teszi az átbújást vagy a megmászásukat. Ha jól választ, akkor nemcsak az otthona esztétikai értékét tudja ezzel feldobni, de védelem szempontjából is jól dönt.