Sokat megtakaríthat az okos fűtéssel

A kényelem mellett, ami még kiemelt jelentőséggel bír a mindennapokban, az nem más, mint az energiatakarékosság. Az elmúlt években komoly figyelem összpontosult erre. Egyértelműen véget ért a pazarlás időszaka. A professzionális szigetelés mellett, amivel komoly összegeket tarthat vissza, az egyértelműen az okos fűtés kialakítása, alkalmazása.

Erre azért kellett várni eddig, mert a digitalizáció csak az elmúlt években jutott el arra a szintre, hogy a különféle vezérlőrendszerek munkája összehangolható legyen. Központi termosztátok eddig is léteztek, de az okos fűtés ennél sokkal többet nyújt. Célja ugyanis, miszerint már távolról vezérelhetővé váljon a lakás fűtőrendszere és minden szobában különféle hőmérséklet beállítására nyíljon lehetőség.

Ilyen módon csak akkor lesz beindítva a radiátor a hálóban, nappaliban, fürdőben, konyhában, amikor ott valaki éppen tartózkodik. A Honeywell Evohome egyre népszerűbb okos fűtés megoldásai révén, a kezdeti befektetések gyorsan megtérülnek és folyamatos megtakarítást eredményeznek. Szezononként 40 %-os spórolásra is számíthat.