Sikeresen elvégezhető a WC tisztítása házilag

A lakásban talán a fürdőszoba az a helyiség, ahol a leggyakrabban kell takarítani, például a vécébe lerakódott vízkő látványában sem esztétikus, de emellett higiéniai szempontból is hátrányos. A vízkő elleni védekezés, illetve a WC tisztítása házilag egyszerű termékekkel elvégezhető. A szódabikarbóna és az ecet nagyon eredményesen használható, de kiváló sikerességgel alkalmazható a citromsav, a citromlé és a bórax is. Akár kombinálhatjuk is ezeket a szereket, a nagyobb hatékonyság elérése céljából.

Ezekkel a szerekkel eredményes a WC tisztítása házilag, ráadásul csupán fillérekbe kerül. Semmi vegyszer, minimális pénzköltés, de a fürdőszoba hamarosan ragyog. Persze nemcsak a WC látható helyein jelenik meg a vízkő, hanem a csövekben is képes lerakódni. Nem tudjuk felmérni a lefolyó állapotát, ezért célravezető figyelmet fordítanunk a megelőzésre. Mivel a kólában foszforsav található, ezért a WC tisztítása házilag ezzel az üdítővel is kivitelezhető. Ezt csak beleöntjük a csészébe, majd 1 órát hagyjuk állni.

Rendszeres teendő a fürdőszoba csempe tisztítása

A legtöbb háziasszony különböző vegyszerekkel végzi el a fürdőszoba, benne a csempe tisztítását, de ez egyrészt nem egészséges, másrészt nem mindig hoz kifogástalan eredményt. Viszont a fürdőszoba csempe tisztítása otthoni szerekkel is lehetséges. Jól bevált módszer a szennyeződések ellen az ecet, ami csodaszer a legtöbb felület tisztítására. Elég egy kis langyos vízzel hígítani és nyerünk egy olyan anyagot, amivel az egész fürdőt megtisztíthatjuk. A szalmiákszesz szintén megoldást jelenthet, amikor a fürdőszoba csempe tisztítása kerül sorba.

Használható továbbra a só, a szódabikarbóna és ezeknek a keveréke is. Tehát nem szükséges vegyszerekkel teli, drága tisztítószereket vásárolnunk azért, hogy a fürdőszobában mindig tisztaság, higiénia legyen. A házi szerek mindig eredményt hoztak, hiszen régen nem voltak vegyszeres készítmények a piacon, mégis mindig ragyogott a szorgalmas háziasszonyok otthonának minden helyisége. Mindazonáltal, ma is rendszeresen meg kell történjen a fürdőszoba csempe tisztítása, az igénybevételnek megfelelő gyakorisággal.