Remek átmenetet képez a csempe bordűr

A hidegburkolás során többféle megoldást követhetünk, amikkel kiváló eredmény érhető el. Az esztétika szempontjából érdemes lehet a csempe bordűr alkalmazása. Gyakran jelenthet problémát az egysíkú és azonos színű felületek hatékony megtörése. Ezen a vékony átmenetet képező bordűrök könnyen segíthetnek.

Általában a legtöbb csempetípushoz készülnek ilyen kiegészítő dekorációs elemek és eltérő mintákkal állnak rendelkezésre. Sok területen kihozható belőlük a maximum. A csempe bordűr vízszintesen és függőlegesen egyaránt lerakható. Tükrök, ablakok köré például remekül illeszthető az eleve keskeny lap. Amire viszont megéri figyelni, hogy költségeit tekintve általában drágább, mint a sima burkolati elem, de a sajátos hangulatából adódóan a befektetés megtérül.

Mikor jön jól a fugakereszt?

A csempézés olyan burkolási módszer, amit már régóta alkalmaznak. A konyha és fürdő mellett, a terasz, előszoba, de olykor még a nappali bizonyos részein is jól mutatnak a különféle mintájú és színű lapok. A munkafolyamat során, a fugakereszt felhasználása semmilyen helyzetben sem maradhat el. Voltaképpen ennek célja, hogy az elemek között egyenletes vastagságú hézag legyen kihagyva, amit utólag egy speciális anyaggal tömítenek.

Azon túl, hogy esztétikus a fuga, gyakorlati szerepe az anyagmozgásokból eredő repedések kiküszöbölésében is megmutatkozik. Általában „X” és „T” formákban érhető el a fugakereszt, mégpedig 0,5-től egészen 10 mm átmérőig. A műanyagból készült termékek többször felhasználhatóak és olcsón beszerezhetőek, nagyobb kiszerelésekben.

Mitől függ a burkolás munkadíja?

Amikor felújításba vágunk bele, akkor nagyon alaposan körül kell járnunk a költségeket is. Gyakran ez határozza meg, hogy pontosan milyen jellegű termékek fognak végül az otthonunkba kerülni. A burkolás munkadíj több tényezőből áll össze. Idetartozik az alapanyagok beszerzése, mint maga a csempe, de a ragasztó, fugázó és az ezek alkalmazásához szükséges segédeszközök is.

Nem mindegy, hogy mi magunk végezzük a feladatot vagy szakemberre bízzuk. Abban az esetben, ha külön fogunk szerszámokat vásárolni, az a költségeket megdobja, de a későbbiekben már nem kell megint ebbe fektetni. Ellenben, ha mestert hívunk, úgy a burkolás munkadíj megint más képet mutat. Érdemes alapos számításokat végezni, mielőtt végső döntésre jutunk.

Sok előnyt biztosít a burkolat szintező készlet alkalmazása

A csempék lerakása egy külön szakmának számít, de némi kézügyességgel és elegendő lelkesedéssel szinte bárki elboldogul a feladattal. A kezdő hibákat a burkolat szintező készlet könnyen kiküszöböli. Gyakran még a szakemberek is belefutnak abba a problémába, hogy a végeredmény kissé egyenetlenné válik. Ez az anyagmozgásokból következik. Hiába lesz vízszintbe fektetve a csempe, ha a ragasztó száradása alatt történik néhány mm mozgás.

A burkolat szintező készlet célja ezt kiküszöbölni. Választható többféle terméktípus a kivitelezéshez. A leggyakrabban keresettek az ékes lapszintezők, de csavaros és többször felhasználható rendszerek ugyanúgy elérhetőek a palettán. Könnyen elsajátítható a bevetésük és a végeredmény pedig a teljesen síkfelület, amit öröm látni és rajta sétálni.