Praktikusságban első a svédfogó

Svédfogó

A vízvezeték- és gázszerelők bizonyos fogók nélkül nem tudnának dolgozni. Egy nagyobb svédfogó hiányában egyes csőfajtákkal sajnos lehetetlennek bizonyul megbirkózni, mert az erősen megszorított csavart másképp nem lehet eltávolítani. A svédfogó akkor is helytáll, amikor a különféle csavarokat kell jól megszorítani, hogy a gáz ne szivárogjon ki, és a víz se kezdjen el csepegni az adott helyen.

Aki már tapasztaltabbnak mondhatja magát a fent említett két területen, az nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy a jó szerszám aranyat ér. A cégvezetők is tudják, hogy régi, elavult és nem hatékony kellékekkel az alkalmazott sem tudja rendesen elvégezni a feladatát.

A vállalkozás vezetői emiatt is cserélik le a lehető leghamarabb azokat a termékeket, melyek már alig használhatóak és sok esetben balesetveszélyesek. A svédfogónak, bár nagyon nehezen megy tönkre, a fogazata mégis elkophat, ami miatt a megfelelő szorítás már nem garantált. Ilyenkor érdemes új svédfogó eszközt választani, amivel tökéletesen el lehet végezni egy adott feladatot.