Önterülő és a nem önterülő Baumit aljzatkiegyenlítő

A burkolással foglalkozó szakemberek a Baumit szó hallatán szinte mindig ugyanarra termékre gondolnak. Ez pedig nem más, mint a Baumit aljzatkiegyenlítő. Ez megvehető a felujitaswebaruhaz.hu internetes boltban. Az itt beszerezhető alapanyaggal igazán egyszerűen síkba és vízszintesbe lehet hozni az alapfelületet, amin a burkolást kell elvégezni.

A Baumit aljzatkiegyenlítő alkalmazásával nagymértékben megkönnyítheti a szakértő a saját dolgát, ugyanis jó esetben egy teljesen sík és sima felületet kap a burkolás előtt. Erre sokkal könnyebb rögzíteni a lapokat, mint egy hepehupás felületre. A Baumit aljzatkiegyenlítő bemutatásakor nem szabad elfelejteni, hogy két típus létezik: az önterülő és nem önterülő.

Beltérben mind a kettő beválik, de az tény, hogy az önterülővel könnyebb a munka. Kültéren pedig csakis a nem önterülő aljzatkiegyenlítő fog beválni, ugyanis ennél a felületeknél meg kell oldani az esővíz és a hólé lefolyását.

Ehhez lejtést kell kialakítani, amit önterülő Baumit aljzatkiegyenlítő segítségével nem lehet megfelelően megoldani. Azért is kötelező ezen anyag használata, mert ugye maga a burkolás és az azt megelőző munka nagy precizitást, szakavatottságot és odafigyelést követel meg.