Okos Szerver?

Jó ötlet az okosszerver?

Az okosszerver koncepciója elsőre nagyon jól hangzik. Az Ön adataihoz más nem fér hozzá csak Ön, vagy akinek Ön engedi. Adatai nem kerülnek ki nyilvános felhőbe, nem kerülnek privát fájljai idegen kezekbe. Teljesen biztonságos. A nagyvállalatoktól a kis- és középvállalkozásokon át az otthoni felhasználókig.

Azonban a következő extrák, ajánlatok mindenkiben kétséget kéne keltsenek:

  • Érje el adatait okos telefonjáról, tábla gépéről vagy számítógépéről
  • Kényelmes: mindig és mindenhonnan elérhető
  • Élvezze a feltöltött filmeket és képeket együtt a családdal
  • Online iroda: bárhonnan elérhető munkatársainak is
  • Biztonságos privát felhő, teljes hozzáférés

De valóban biztonságos egy szolgáltatás, ha bármilyen eszközről elérhető, nem csak a cég illetékes munkatársainak, hanem minden alkalmazottnak? Ha felhő akkor pusztán internet kapcsolaton keresztül elérhető minden rajta tárolt adat és információ.

Ráadásul miért használna valaki egy szervert a családi videók és képek tárolásához, ha egy átlag otthoni pc is ellátja ugyanezt a feladatot?

Abban az esetben, ha ez egy CMS kiszolgálóval összekapcsolt szolgáltatást nyújt az okosszerver, az már javít a helyzeten, de ezt leszámítva egy ilyen szerver nem hogy nem nyújt extrákat, hanem kifejezetten hátrányos a biztonsági kockázatok miatt, ha nincs hozzá rendszerfelügyelet és támadást elhárító szakember.

Ráadásul, ha egy nagyobb cégnél összekötik minden alkalmazott – beleértve a menedzsmentet is – okos eszközeit, az csak növeli az adathalászat és/vagy hekker támadások kockázatát. Egy koncentrált adatbázisban, szerverben, sokkal nagyobb kárt képesek okozni, hiszen sokkal nagyobb mennyiségű információhoz juthatnak hozzá akár egyetlen támadással.

Ha azonban megbízható szolgáltatót keres, ahol adatai, szoftverei garantáltan biztonságban lehetnek, válassza a Doclernet Hosting szolgáltatásait!