Mikor jön el a műanyag ablak szigetelő gumi cseréjének ideje?

Rendkívül fontos, főként a téli időszakban, hogy a nyílászárók szigetelése tökéletes legyen. Amennyiben ez nincs meg, akkor sokat rákölthetünk a fűtésre és mindezt feleslegesen, hiszen az előállított hőt könnyedén megspórolhatnánk. A modern termopán rendszerek egyik kulcsfontosságú eleme a műanyag ablak szigetelő gumi.

Ezek a részek biztosítják, hogy teljesen jó legyen a szigetelés és biztosan ne szökjön ki a benti felfűtött levegő. Az anyagok ugyanakkor fáradnak. 10-15 év után olyan szerkezeti változásokon mennek keresztül az összetevők, aminek hatására elvesztik a lágyságukat szinte teljes egészében és nyomásra elporladnak.

A műanyag ablak szigetelő gumi cseréje tehát időközönként elengedhetetlen, ha szeretnénk megtartani a nyílászáró nyújtotta előnyöket. Költségeit tekintve jóval alacsonyabb áron végezhető el, mint a teljes ablak cseréje. Figyelni kell ugyanakkor a megfelelő alapanyagok használatára. Nem szabad univerzális termékkel helyettesíteni a műanyag ablak szigetelő gumit, hanem mindig az adott terméktípushoz kifejlesztett kivitelhez kell ragaszkodni.