Miért éri meg nyugdíjbiztosítást kötni?

Az állami nyugdíjakról ismeretes, hogy nem biztosítanak emberhez méltó megélhetést az idős embereknek, még akkor sem, ha több évtizedet ledolgoztak. A mai fiatalok viszont kivédhetik ezt a problémát, ha a minden szempontból megfelelő nyugdíjbiztosítást megkötik. Nem érdemes sokáig halogatni egy nyugdíjbiztosítás megkötését. Ugyanis az évek gyorsan telnek, a pénz szintén kifolyik a kezeink közül, amit most nem fogunk fel olyan drasztikusan, mint majd később, amikor nem leszünk képesek arra, hogy dolgozzunk.

Egy jó nyugdíjbiztosítással nehéz versenyre kelni, hiszen létezik néhány verhetetlen tényező, amiről mindent megtudhatunk a nyugdijbiztositas.com weboldalon. Elsősorban ez megvéd a nyugdíjkorhatár emelésétől, hiszen csak ezzel a megoldással férhetünk hozzá a pénzünkhöz 65 éves korunkban. Ez a nyugdíj-megtakarítási típus a szerződés-kötéskori nyugdíjkorhatárig tart, az összes többi az aktuális nyugdíjkorhatárig, ami bármikor változhat.

Az állam adójóváírással támogatja a nyugdíj-előtakarékosságot, így az éves megtakarított összeg 20%-a, de maximum 130 000 Ft adójóváírás igényelhető az SZJA-ból. Tehát ennyi pénzt minden évben visszakaphatunk. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 1 havi 30 000 Forinttal indított nyugdíjbiztosításba valójában havi 36 000 Ft kerül, amiből a 6000 a visszaigényelt SZJA. Biztonságot nyújt, mert nem csupán nyugdíjkor fizet, hanem legalább 40%-os rokkantság és halál esetén is a biztosítottnak vagy a megjelölt kedvezményezettnek. Mindezt rövid idő, pontosabban 2 hét alatt. Jó tudni azt is, hogy a nyugdíjbiztosítás teljesen független az államtól, nem kell államosítástól félni.

A nyugdíjbiztosítás ugyanis 150-200 éve stabilan működő biztosítótársaságoknál érhető el. A biztosítónál nagyobb biztonságban van a pénz, mint bármelyik bankban. Végül, a nyugdíjbiztosítás összege a banki kamatok többszörösét hozhatja. A biztosító külföldi értékpapírokba fektethet, ami független az inflációtól és a magyar gazdaságtól. Vegye fontolóra ezt a remek lehetőséget és gondoskodjon az idős éveiről!